Nieuws21 apr '15 11:01

Aanhouding bij brand Britse ambassade

Auteur: Karin Backx

De brand die eerder vanochtend woedde bij de Ambassade van het Verenigd Koninkrijk in Den Haag is onder controle. De politie heeft een iemand aangehouden, die mogelijk betrokken is bij de brand.

Hulpdiensten rukten massaal uit. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand en de omvang van de schade zijn nog niet bekend.

Volgens Loek Houtepen van de Politie Haaglanden is er geen schade aan omliggende panden. "Het pand zelf heeft in ieder geval aan de binnenkant schade opgelopen."

Brandstichting
De toedracht van de brand is nog niet onderzocht. "Mensen van de forensische opsporingsdienst kunnen pas naar binnen als het pand veilig is, goed geventileerd is, de rookgassen eruit zijn. Dan kan er een gedegen onderzoek plaatsvinden, die moet uitwijzen of er sprake is van brandstichting," aldus Houtepen.

"Het kan natuurlijk ook zijn dat er sprake is van een technisch defect, of een ongeluk. In dit onderzoek is wel een 32-jarige Hagenaar aangehouden. Er wordt gekeken of hij mogelijk betrokken is geweest bij het ontstaan van de brand."

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen nam dinsdagochtend een kijkje bij de brand. De ambassade van het Verenigd Koninkrijk wordt streng beveiligd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen