Nieuws17 nov '15 12:59Aangepast op 17 nov '15 13:14

Arriva: 'Ontbind het spoorcontract met NS'

Auteur: Bas van Setten

Bij de NS is sprake van zoveel wanbeleid en mismanagement, dat de overheid maar één besluit kan nemen: het spoorcontract met de NS ontbinden op zowel de hogesnelheidslijn als het hoofdrailnet. Daar pleit Arriva voor.

ANP
ANP

"Het Fyra-rapport heeft de prestatie van de NS gekwalificeerd als wanprestatie. Bij een wanprestatie past maar een vervolgstap en dat is ontbinding van de overeenkomst waar het hogesnelheidstraject, en het hoofdrailnet in onder gebracht zijn", zegt Anne Hettinga, directeur van Arriva.

 

Overheid
Of de overheid bereid is zo'n grote stap te nemen weet Hettinga niet, maar hij vraagt zich af wat ze anders kunnen doen. "Op het moment dat de parlementaire enquêtecommissie deze kwalificaties in de mond neemt, en je neemt een commissie serieus, moet je ook serieuze vervolgstappen durven zetten. De ontbinding van de overeenkomst is een logische stap. Vervolgens alles opnieuw aanbesteden is misschien een brug te ver in dit stadium, maar een deel opnieuw aanbesteden zou je zeker moeten overwegen."

Gerelateerde artikelen