Nieuws28 jan '15 15:17

Een liquidatie op een paar meter van je huis, wat doe je dan?

Auteur: BNR Webredactie

In Amsterdam is afgelopen nacht weer een onderwereldfiguur geliquideerd. Ooggetuigen meldden dat zij automatische geweren hebben gehoord en ook hebben zij een auto zien wegrijden.

Rond de klok van kwart over drie in de ochtend hoorde ooggetuige Niels vlakbij zijn huis schoten van een automatisch geweer. Wat er toen gebeurde, vertelt hij aan BNR. “Ik schrok heel erg, het was heel dicht bij mijn huis. Mijn eerste gedachte was om niet te gaan kijken. Ik wilde niet in het zicht komen van degene die het wapen bij zich had.” En daarna?

 

Toen even later de politie kwam, besloot Niels toch een kijkje te gaan nemen.

Lege ambulance
Volgens Niels was er redelijk wat politie toen er een ambulance aan kwam rijden. “Die ambulance reed weer weg. Leeg. Toen dacht ik: dan zal er iemand overleden zijn. Met zoveel schoten, en een ambulance die weer leeg weggaat, dan moet er iets geraakt zijn.”

Vuurwerk
Niels werd wakker gemaakt door zijn vriendin, die het als eerste hoorde. “Op dat moment hoor je heel veel harde knallen na elkaar en vaak als het vuurwerk is, dan hoor je maar een enkele knal. Nu kwamen die knallen zo snel achter elkaar, dat moest dus wel een vuurwapen zijn.” Omdat er de laatste tijd in Amsterdam wel vaker mensen worden neergeschoten, dachten Niels en zijn vriendin gelijk dat het ermee te maken had.

Van het slachtoffer wordt gezegd dat het een man van Ghanese afkomst is, maar of de man in zijn buurt woonde, dat kon Niels niet zeggen. “Ik ken niet iedereen bij naam en van de buitenkant kan ik niet zien of iemand Ghanees is of bijvoorbeeld Nigeriaans, dus daar kan ik weinig over zeggen.”

Angst?
Naar eigen zeggen was het volgens Niels ´even schrikken´, maar tegelijkertijd was hij ervan overtuigd dat de daders niet naar hem op zoek waren. Hij laat aan BNR weten zich daarom ´gewoon prima´ te voelen.

Gerelateerde artikelen