Nieuws24 apr '15 09:24

VEB over Ballast Nedam: verkoop meest logische scenario

Auteur: Karlijn Meinders

Voor Ballast Nedam rest slechts een scenario waarbij het bedrijf in zijn geheel, of in onderdelen in de verkoop gaat. Dit zei de VEB zojuist tegen BNR. Ballast Nedam stelde vandaag alweer de presentatie van de jaarcijfers uit.

De situatie bij Ballast Nedam is penibel. Het bedrijf kwam vorige maand met een winstwaarschuwing en beloofde op zoek te gaan naar nieuw kapitaal. Ballast zegt nu dat de gesprekken daarover toch langer gaan duren.

Bodem in zicht
David Tomic, van de Vereniging van Effectenbezitters, vertelt dat het opnieuw een tegenvaller is en dat hij geen snelle oplossingen meer ziet voor het bedrijf. "Eind maart was de bodem van de kas al in zicht. Nu zal het er helemaal slecht uitzien voor ze."

Verkoop
Volgens Tomic zijn er een paar scenario's denkbaar, maar ligt het het meest voor de hand dat het slecht afloopt voor Ballast Nedam. "Nieuwe aandelen uitgeven, wat ze vorig jaar zomer al gedaan hebben, is al niet eens meer een optie. Dan rest eigenlijk alleen nog een volledige overname of verkoop in onderdelen."

Onderzoek
Het bedrijf had zichzelf eind vorig jaar al min of meer te koop gezet, zegt Tomic. "Ze gaven destijds aan dat ze zowel met binnenlandse als buitenlandse partijen in gesprek waren." Mocht het bedrijf nog gered worden, dan moet er volgens Tomic wel uitgebreid onderzoek worden gedaan. "Dan moet goed gekeken worden hoe het zo mis heeft kunnen lopen met het project bij de A15, want dat heeft Ballast uiteindelijk naar de rand van de afgrond gebracht."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen