Nieuws25 mei '11 17:26

17 Egyptische piramides gevonden

Auteur: Harmen Simon Teunis

Met behulp van infrarood satellietbeelden zijn zeventien ‘verloren’ piramides, meer dan duizend tombes en drieduizend oude Egyptische nederzettingen gevonden. De vondsten werden gedaan door onderzoekers van de Universiteit van Alabama.

Opgravingen,aan de hand van de beelden hebben al een aantal van deze vondsten bevestigd, waaronder twee van de piramides. Het team onderzoekers, onder leiding van de Egyptologe Sarah Parcak, onderzocht de beelden ruim een jaar. De infraroodbeelden maakten het mogelijk om verschillende materialen onder de grond te ontdekken, waardoor het team relatief eenvoudig allemaal verschillende bouwwerken wist te herkennen. 

Meer ontdekkingen

Parcak gelooft dat er nog veel meer ontdekt gaat worden, zegt zij op de website van de BBC. "Dit waren slechts de plekken die we dicht onder grond hebben kunnen herkennen. Er zijn nog vele duizenden plekken die door de Nijl met zilt zijn bedekt. Dit is slechts het begin van dergelijke onderzoeken."

Maandag 30 mei is in de BBC-documentaire Egypt’s Lost Cities te zien waarin te zien is hoe Dr. Sarah Parcak met twee andere onderzoekers op zoek gaan naar andere bouwwerken die zij hebben gevonden met de sattelietbeelden. De documentaire wordt uitgezonden op BBC 1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen