Nieuws30 jul '13 15:14

Meer reizigers voor Thalys door Fyra-debacle

Auteur: BNR Webredactie

Hogesnelheidstrein Thalys profiteert van het wegvallen van de Fyra. Vergeleken met vorig jaar steeg het aantal reizigers tussen Amsterdam en Brussel in de eerste helft van het jaar met ruim 38 procent. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Om aan de groeiende vraag te blijven voldoen, zet Thalys vanaf oktober dagelijks twee extra treinen in op het traject Amsterdam-Brussel. In december vorig jaar kreeg Thalys op die verbinding concurrentie van de Belgisch-Nederlandse hogesnelheidstrein Fyra, maar deze werd na storingen in januari weer uit gebruik genomen. Sindsdien rijden er weer normale intercitytreinen van Nederland naar België, maar dit zijn er minder dan een jaar geleden in de dienstregeling stonden.

Extra
Ondanks de groei, maakt het aantal passagiers tussen de Nederlandse en Belgische hoofdstad nog steeds een klein deel uit van het totale vervoer van Thalys. Veel passagiers reizen van Amsterdam direct door naar Parijs of treinen op een ander traject van de spoorvervoerder, die ook treindiensten met Keulen, Parijs en Zuid-Frankrijk onderhoudt.

Afgelopen half jaar maakten in totaal 3,3 miljoen mensen gebruik van de Thalys. Dat is 1,2 procent meer dan de eerste helft van 2012. De omzet van Thalys steeg hierdoor met 1,7 procent tot 246 miljoen euro.


 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen