Nieuws13 aug '15 17:22

Fysieke kledingverkoop weer gedaald

Auteur: Madelon Meester

Winkels profiteren van de grootste omzetgroei in 7 jaar tijd, maar de verkoop van kleding blijft steken. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De totale omzet steeg dit kwartaal met 4,7 procent, terwijl die van kleding daalt met 0,4 procent.

Foto: ANP
Foto: ANP

Edwin Belt, specialist over mode van branche-organisatie IN-retail, ziet echter redenen voor optimisme. "Onze cijfers van marktonderzoeker GfK laten een positiever geluid horen. Dat komt wellicht doordat daarbij ook de cijfers van de online-verkoop zijn meegenomen."

Online
Nadat kledingwinkels de online-verkoop jarenlang links hebben laten liggen en giganten zoals Zalando hun plek in de markt konden verwerven, begint de kledingbranche de online-verkoop langzaamaan ook te ontdekken, zegt Belt.

 

"Anderzijds heb je kleine ondernemers die de middelen of de kennis niet hebben voor online-verkoop, of er geen geloof in hebben."

Geen voorraad
Volgens Belt neemt het lokale winkelen ook steeds meer toe. "Het mooie is dat je niet alles meer op voorraad hoeft te hebben, maar wel online beschikbaar hebt. Als fysieke winkel kun je, anders dan online, een klant aan je binden."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen