Nieuws4 jul '14 09:11

Azië is fan van Hollandse geitenmelk

Auteur: BNR Webredactie

Vergeet de Hollandse koe, neem een geit! Hollandse geitenmelk doet het goed in het buitenland. In Azië en in de VS is babyvoeding op basis van Nederlandse geitenmelk erg populair.

In Nederland produceren we ongeveer 200 miljoen liter geitenmelk. Tot nu toe ging het overgrote deel nog in kaas, maar er is een toenemende vraag naar melkpoeder van de geit, met name voor zuigelingenvoeding.

Jeanette van de Ven van LTO vertelt waarom de melk zo populair is: "Nederland heeft een hele goede reputatie op het gebied van zowel koeienzuivel als geitenzuivel. Ik denk dat de constante kwaliteit en de traceerbaarheid hier voor een groot deel voor zorgen. Het is tot op het boerenerf terug te brengen."

Toch geen toename geitenhouders
Door de toename in vraag lijkt het logisch dat er steeds meer geitenhouders bijkomen, maar dit is volgens Jeanette van de Ven niet per direct het geval: "We zien in de toekomst geen toename van het aantal bedrijven, zelfs eerder een afname omdat Nederland gewoon heel weinig plek heeft. De bedrijven die doorgaan zullen echter wel groeien. Het is in ieder geval erg goed voor de industrie."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen