Nieuws24 mrt '15 19:27Aangepast op 19 jun '17 09:52

Doodsangsten leidden tot belastende verklaringen

Auteur: Thijs Baas

Voor Willem Holleeders zus Astrid was het op een gegeven moment niet meer de vraag óf haar broer haar zou doodschieten, maar wannéér hij dat zou proberen. In een gesprek met NRC-journalist Jan Meeus sprak ze de vrees uit dat ze nooit meer levend uit de ontstane, dreigende situatie konden komen.

Image

"We hebben niets meer te verliezen", zei de zus van Willem Holleeder in een interview met NRC-journalist Jan Meeus. Reden om samen met haar zus Sonja een belastende verklaring af te leggen tegen broer Willem. Meeus: "Ik werd vorige week gebeld door Peter R. de Vries, die me meldde dat de verklaringen van de zussen een dag later openbaar zouden worden en dat zij interviews wilden geven. De advocaat van Astrid had eerder een stuk van mij gelezen en vond dat Astrid aan mij een gesprek moest geven, zo is het tot stand gekomen."

De verklaringen werden al in 2013 afgelegd. De zussen hoopten dat hun informatie al veel eerder zou worden opgenomen in het dossier en dat het zou leiden tot een aanhouding en vervolging van Willem Holleeder. "Justitie heeft uiteindelijk besloten om dat allemaal veel later te doen. En na het bekend worden van de nieuwe kroongetuige Fred Ros hebben ze besloten die verklaring uiteindelijk in het dossier te stoppen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen