Nieuws27 jun '13 11:38

"Energierekening moet veel eenvoudiger"

Auteur: BNR Webredactie

Energiemaatschappijen moeten de energierekening veel simpeler maken. Die eis stelt Europarlementariër Judith Merkies in vragen die ze aan de Europese Commissie stelt.

Volgens Europese regels moeten energiebedrijven consumenten eigenlijk al verplicht simpele en begrijpelijke informatie aanleveren.

"Maar mensen begrijpen nog niets van de rekeningen. Energiebedrijven hebben nog niet echt een service-instelling", zegt Merkies. "Sommige mensen stellen er bijvoorbeeld prijs op, om te weten of ze energie uit windenergie of kolen krijgen. Het is belangrijk dat je op je rekening onderscheid kunt maken tussen groene en grijze energie."

Ook krijgen mensen volgens Merkies 'een woud aan opties'. "Ik vind dat de energiemaatschappij aan het einde van het jaar tegen je moet zeggen: u hebt niet de goedkoopste optie gebruikt, maar als u volgend jaar een andere keuze maakt, dan kunt u geld besparen."

Nuon
In Trouw zegt Nuon dat het al eenvoudige energierekeningen verstuurt. Essent zegt dat het bezig is met een overstap naar simpelere rekeningen. Merkies: "Ik heb de rekeningen van Nuon bekeken. Ze kunnen nog eenvoudiger. En er moet vooral meer service geleverd worden aan het einde van het jaar. Ik vind echt dat het tijd wordt dat maatschappijen mee gaan denken met hun klanten, want die zien door de bomen écht het bos niet meer."
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen