Nieuws8 okt '15 21:34

Platini legt officiële taken als voorzitter UEFA neer

Auteur: Judith Laanen

Michel Platini, de voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, legt zijn officiële taken neer na de bekendmaking van zijn schorsing door de FIFA.

"Michel Platini is momenteel geschorst en zal zijn officiële taken niet vervullen zo lang de schorsing duurt'', aldus een verklaring van de UEFA. "Hij is vandaag niet bij de vergadering van het uitvoerend comité geweest."  Dat schrijft persbureau Reuters.

Platini heeft volgens de UEFA ook al verschillende officiële verplichtingen afgezegd. Om welke afspraken het gaat is niet bekend.

Eerder vandaag werd bekend dat Platini, samen met FIFA-voorzitter Sepp Blatter, door de ethische commissie van de FIFA voor negentig dagen is geschorst vanwege een dubieuze betaling.

Vanavond meldde UEFA in een persbericht nog volledig achter Platini te staan. Ook kon Platini aan blijven als voorzitter, omdat hij onmiddellijk in beroep ging tegen de aantijgingen. Kennelijk ging dat tegen de geldende regels in. "De UEFA is zich bewust van haar verantwoordelijkheden als het gaan om het handhaven van de statuten", schrijft Reuters.

Spoedberaad UEFA
Volgende week donderdag 15 oktober houdt de UEFA spoedberaad over de schorsingen in het Franse Nyon. Diezelfde dag komen ook de 54 aangesloten voetbalbonden van de UEFA samen. Naast de vergadering van het uitvoerend comité zullen op dezelfde dag ook afgevaardigden van alle 54 aangesloten voetbalbonden van de UEFA in Nyon samenkomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen