Nieuws13 mrt '15 08:18

Onrust over veiligheid goederentreinen na ongeluk Tilburg

Auteur: Karlijn Meinders

Onrust bij provincies en gemeenten over de veiligheid van goederentreinen met gevaarlijke stoffen. De provincies Noord-Brabant, Limburg en Zuid Holland hebben samen met twintig gemeenten een brandbrief gestuurd aan staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur.

Foto: ANP
Foto: ANP

De gemeenten sturen de brief naar aanleiding van de treinbotsing bij Tilburg vorige week. Mario Jacobs, wethouder bij de gemeente Tilburg, één van de initiatiefnemers van de brief. "Waar we ons zorgen over maken is of de kwaliteit en de veiligheid van het spoor wel optimaal is en tegelijkertijd eisen we dat er maatregelen getroffen worden zodat we ons geen zorgen hoeven te maken over het vervoer op het spoor."

Het verbaast Jacobs dat er een botsing voor nodig is om dit weer onder de aandacht te brengen. "We gingen er na de laatste keer vanuit dat er maatregelen genomen waren. Nu is het weer misgegaan. Er is door een rood sein gereden, maar als er een beveiligde situatie op het spoor is dan stopt de trein automatisch. Die beveiliging zat er niet op."

Wat de gemeenten willen is dat het spoor honderd procent in orde is voordat er een goederentrein overheen gaat met gevaarlijke stoffen. "De staatssecretaris moet zo snel mogelijk in kaart brengen waar de zwakke plekken zitten en die zwakke plekken aanpakken."

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen