Nieuws21 aug '15 14:13

Zalm: ABN is klaar voor beursgang

Auteur: Madelon Meester

ABN Amro profiteert flink van de aantrekkende economie. In het tweede kwartaal boekte de bank een recordwinst. En dat komt niet slecht uit voor de bank die staat te trappelen om naar de beurs te gaan. 

Foto: ANP
Foto: ANP

ABN Amro-topman Gerrit Zalm spreekt over een ‘prachtig resultaat’. ABN AMRO heeft in het tweede kwartaal een nettowinst behaald van 600 miljoen euro. Afgezien van eenmalige posten is dat bijna een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Zalm: "Het is het beste resultaat sinds het bestaan van de bank, dus dat geeft wel aanleiding tot enige tevredenheid."

Conservatief
Volgens Zalm hebben de goede resultaten niet alleen te maken met de verdiensten van de bank zelf, maar ook met het aantrekken van de economie. "Het afgelopen jaar is ons kredietbeheer goed op orde gebracht en je merkt dat nu de economie aantrekt, je daarvan snel de vruchten plukt."

 

Hypotheekmarkt
ABN Amro is nu ook marktleider op de Nederlandse hypotheekmarkt en dat terwijl de bank de hypotheekportefeuille eigenlijk wilde remmen. "Op het moment dat onze hypotheekportefeuille 155 miljard was, wilde we die niet constant houden en zelfs een beetje temperen. Maar als je kijkt naar de nieuwe productie en nieuwe hypotheken, zijn we op dit moment marktleider."

Trappelen
Over de beursgang wil Zalm nog niet al teveel kwijt. "Wij zijn van start gegaan met de voorbereidingen, nu wordt de prospectus gemaakt en dan moet je heel voorzichtig zijn met uitspraken. Ik wil het proces van beursgangvoorbereidingen niet verstoren. We hopen dat we het dit jaar rond krijgen, maar de timing is uiteindelijk aan de minister. Hij zal allerlei factoren meewegen, waaronder het beursklimaat. Ik durf wel te zeggen dat wij er klaar voor zijn."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen