Nieuws9 jan '13 14:50Aangepast op 10 jan '13 07:56

'Plassen onder de douche is goed voor milieu'

Auteur: Anne-Greet Haars

Alle Nederlanders zouden moeten plassen onder de douche. Dat zegt wethouder Bert Wassink van de Drentse gemeente Aa en Hunze. Plassen onder de douche bespaart veel water en dat is goed voor het milieu.

"Het is helemaal geen oproep, maar een tip", vertelt wethouder Bert Wassink. "Die tip hoorde ik afgelopen zaterdagavond op de radio toevallig. Wij willen in deze gemeente aankomend jaar veel aandacht besteden aan het thema duurzaamheid. En in mijn nieuwjaarstoespraak heb ik deze tip even als losse opmerking ingebracht. Ik mag wel zeggen dat het effect heeft: ik ben de hele dag in gesprek met media."

Effect
Als Wassink eerlijk is plaste hij al wel eens onder de douche. "Maar niet beleidsmatig", reageert hij lachend. "Als we het met z'n allen doen dan heeft het effect. Maar ik wou het maar bij deze eenmalige actie laten en dan moet iedereen maar kijken wat ze ermee doen."

"Ik heb zeker kritieke reacties gekregen, maar ook positief. Sommige mensen doen het al jaren", zegt de wethouder, die niet is geschrokken van alle reacties. "Ik vind het zelfs wel mooi dat we vandaag in deze gemeente discussies hebben over het verbruik van water."

In Brazilië is plassen onder de douche al langere tijd een hot issue. Kijk op deze website om te kijken hoe de Brazilianen erover denken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen