Nieuws19 dec '14 07:23Aangepast op 19 dec '14 11:51

'Schade Roermond gaat in de miljoenen lopen'

Auteur: BNR Webredactie

Ondernemers in de binnenstad van Roermond mogen vanaf 11 uur weer open. Twee dagen lang waren alle 450 winkels en horeca-zaken in de binnenstad dicht, nadat bij een grote brand op dinsdagavond veel asbest vrij kwam.

Wim Cox is bestuurslid van de Ondernemersvereniging Roermond, hij verwacht miljoenen aan schade, maar maakt zich weinig zorgen over de opstart na de brand. "We praten over 450 winkels. Een ruime gok, een speculatie, zou zo'n vijf miljoen aan schade zijn voor drie dagen. Maar daar is nog niet genoeg over bekend."

De ondernemers met een bedrijfsschadeverzekering kunnen rekenen op een vergoeding. Ook Cox is blij goed te zijn verzekerd. Wat hem betreft heeft de gemeente juist gehandeld. "Het is zuur, maar in het geval dat het om de gezondheid van mensen gaat, kun je geen kritiek leveren."

Cox verwacht dat het winkelpubliek snel weer terug zal keren. "Roermond is een shopstad bij uitstek, ik ben ervan overtuigd dat ze ons wel weer kunnen vinden. Helemaal nu duidelijk is dat we weer open kunnen. We zullen ook een aantal gastvriendelijkheidsacties opzetten."

Gerelateerde artikelen