Nieuws19 nov '15 16:39

Werkloos? Zorg dat je werkervaring in 9 seconden te lezen is

Auteur: Bas van Setten

Steeds meer mensen waren volgens het CBS de afgelopen jaren langer dan een jaar werkloos. Hoe voorkom je dat je langdurig werkloos wordt?

ANP
ANP

Loopbaanbegeleider Aaltje Vincent raadt het mensen af om met een sandwichbord, waarop je kwaliteiten staan beschreven, op een druk station te gaan staan. Zij adviseert ze daarentegen om met mensen te netwerken waar het werk te doen is.

 

Vraag
Als je wilt voorkomen dat je langer dan een jaar werkloos bent, moet je onderzoeken of er vraag is naar jouw vakmanschap. "Als dat niet het geval is, moet je zo snel mogelijk omscholen naar een vakgebied waar wel vraag naar is", zegt Vincet.

Helder
Als er wel voldoende werk in jouw vakgebied is, moet je zorgen dat je jouw werkervaring zo op papier hebt staan dat in één klap helder is wat je te bieden hebt. Zowel op je CV als op je LinkedIn.

Netwerk
Dat moet vervolgens in negen seconden te lezen zijn voor een potentiële werkgever. "De mensen die al in dat vakgebied werken zijn als eerst op de hoogte van een vacature. Je moet dus snel gaan netwerken. Met name LinkedIn is hierin onmisbaar. Dat maakt namelijk dat je bij een potentiële werkgever in het vizier komt", meent Vincent.

Gerelateerde artikelen