Nieuws6 aug '15 18:29Aangepast op 7 aug '15 11:25

Dafne Schippers: "Ik wil de finale halen"

Auteur: BNR Webredactie

Met 23 atleten reist Nederland af naar het WK atletiek, dat van 22 tot 30 augustus in Peking wordt gehouden. Vandaag trainden de atleten een laatste keer in Papendal. Waaronder Neerlands belangrijkste troef: Dafne Schippers.

Foto: Jigal Krant
Foto: Jigal Krant

Twee maanden geleden wist je nog niet of je door wilde gaan als meerkamper of dat je je helemaal wilde toeleggen op de sprint. Inmiddels heb je daar wel voor gekozen en ik neem aan geen moment spijt?

"Zeker. Eerst hoop je echt dat je de goede keuze hebt gemaakt. Maar om uiteindelijk toch deze stap te maken en mee te kunnen doen in de Diamond League, wat echt de wereldtop is, een betere volgorde had ik niet kunnen bedenken. Ik sta er nu volledig achter en ik geniet er enorm van."

Mis je het speerwerpen en het verspringen nog weleens?

"Soms wel een beetje, maar ik ga het ook zeker nog doen. Ik ga in de winter weer alle onderdelen doen, niet in de mate waarin ik dat hiervoor deed, maar ik denk dat het wel heel goed voor mij is om die oefeningen te blijven doen. Ik denk dat het ook wel mijn kracht is, waarom ik zo snel loop."

In Londen waar je won zei je dat je nog wel wat verbeterpunten zag. We zijn nu even verder. En?

"Hetzelfde verbeterpunt, mijn start kan nog altijd beter. Maar dat gaat langzaam beter, ik ben er hard voor aan het trainen. We zullen het zien."

Op de 200 meter in Beijing ga je gewoon goud halen toch?

"Nou, gewoon goud zeker niet. Ik hoop naar de finale te gaan en in die finale kan van alles gebeuren."

Zou het een teleurstelling zijn als je daar geen medaille haalt?

"Ik weet niet wat de andere meiden doen, maar ik blijf me gewoon concentreren op mezelf. Ik hoop dat ik een pr (persoonlijk record, red.) kan lopen en dan zien we het wel."

En de 100 meter, hoe schat je je kansen daar in?

"Ik denk dat de 200 meter een grotere kans heeft dan de 100 meter, omdat mijn start nog niet 100 procent is. Op de 200 meter is dat iets minder belangrijk. Maar het doel is hetzelfde. Ik wil de finale halen en daarna zien we het wel. Ik was heel blij met de race in Londen, dat gaf me veel vertrouwen."

Het seizoen is dus al wel geslaagd nog voor Beijing?

"O nee, zeker niet. Ik heb nog wel doelen. Die finales halen en in die finales hard lopen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen