Nieuws12 aug '15 16:45Aangepast op 12 aug '15 17:13

Politie: Urgentie bij schietpartij Waalwijk vooraf onvoldoende ingeschat

Auteur: BNR Webredactie

De verpleegkundige die maandag in Waalwijk werd doodgeschoten, had bij de politie aangifte gedaan van bedreiging en gemeld dat haar ex over een vuurwapen beschikte. De politie heeft de urgentie van de informatie niet goed ingeschat, zegt de politie nu zelf.

ANP
ANP

Zowel het slachtoffer als de verdachte waren bekend bij de politie. Politiechef Dick Schouten: "Er was sprake, als ik het zo mag zeggen, van een complexe relatie, waarbij over en weer aangiften zijn gedaan, alle in de sfeer van bedreiging."

De verpleegkundige (28) deed eind juli aangifte van bedreiging. Enkele dagen later mailde zij de politie met aanvullende informatie. Schouten: "Zij geeft daarbij aan dat de verdachte mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Zij had dit van horen-zeggen. De politie heeft op dit signaal doorgevraagd en actie ondernomen om een en ander te verifiëren. Op dat moment is de urgentie om op te treden, gelet op de informatie, onvoldoende ingeschat, en niet uitgevoerd. Achteraf kunnen we dit vaststellen, en dat is bijzonder spijtig."

 

Gisteren werd een verdachte aangehouden. Hij had zichzelf gemeld bij de politie. Vrijdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen