Nieuws8 sep '15 09:25Aangepast op 8 sep '15 11:26

Gesprongen waterleiding Amstelveenseweg zorgt voor veel problemen

Auteur: Karlijn Meinders

Het lek, waar 15 miljoen liter water uitkwam, is inmiddels gedicht, maar de gesprongen waterleiding in de buurt van het VU Ziekenhuis en de VU (Vrije Universiteit) in Amsterdam, zorgt nog altijd voor veel overlast.

Foto: Jigal Krant
Foto: Jigal Krant

"Zo'n twintig patiënten van het ziekenhuis worden tijdelijk overgebracht naar een andere locatie omdat de stroom is uitgevallen op de etage waar ze verblijven'', zegt een politiewoordvoerder. De onderste verdieping van het ziekenhuis is ondergelopen.

Afdelingen gesloten
Op Twitter meldt het ziekenhuis dat alle acute afdelingen zijn gesloten. Ook de polikliniek is dicht. Een woordvoerder zegt dat ook operaties voorlopig niet plaatsvinden. Het operatieprogramma was nog niet opgestart dinsdagochtend. "Patiënten lopen geen gevaar'', benadrukt de zegsman. Op de onderste verdieping van het ziekenhuis bevinden zich technische installaties en machines.

Wateroverlast
Door de breuk in de waterleiding op de Amstelveenseweg, bij de Van der Boechorstraat in Amsterdam-Zuid, is de openbare weg veranderd in een snelstromende rivier. Diverse straten staan blank. "Het water wordt zoveel mogelijk weggepompt en verder zal het langzaam maar zeker moeten wegzakken.''

Verkeer
De breuk in de waterleiding zorgt voor overlast op de ringweg A10 rond de hoofdstad. "In beide richtingen is de afrit S108 bij het VUmc afgesloten'', meldt een ANWB-woordvoerder. Daardoor staat het verkeer vast op de ringweg A10, de A4 richting Amsterdam en op de doorgang van de A9 naar de A4 (Haarlem richting Amstelveen).

 

Gerelateerde artikelen