Nieuws18 aug '15 07:24

Aanslag Thailand, waarbij 22 doden vielen, nog niet opgeëist

Auteur: Karlijn Meinders

Er is wel een verdachte gezien op beveiligingsbeelden in de Thaise hoofdstad Bangkok. Dat zegt de Thaise minister-president. Gisteren werd daar een bomaanslag gepleegd waar in elk geval 22 doden zijn gevallen en meer dan 120 gewonden.

Onder de doden zijn acht buitenlanders, allemaal uit Azië. De aanslag is nog altijd niet opgeëist. Kristiaan Schimmel, journalist in Bangkok weet inmiddels meer over de bom. "Er werd eerst gedacht aan heen scooterbom, maar nu blijkt dat de daders drie kilo tnt in een pijp hebben geplaatst en die op het drukste moment van de dag tot ontploffing hebben gebracht bij de populaire Erawan-tempel. Die bevindt zich in de openlucht, het verkeer rijdt daar vlak langs. Door de explosies zijn ook voorbij rijdende taxi's en tuk tuk's en brommers opgeblazen. Dat heeft een enorme vuurzee gecreëerd."

Dader
De aanslag is nog niet opgeëist, vertelt Schimmel. "Er is geen duidelijke dader. Thailand is in het Zuiden bij de grens met Maleisië wel in een gewapende strijd verwikkeld met Moslim-separatisten die zich willen afscheiden, maar die strijd heeft zich nooit buiten die regio afgespeeld. Vorig jaar was er wel politieke onrust, maar sinds het leger de macht heeft in Thailand is het rustig geweest." De impact voor de toeristenindustrie van Thailand is groot. Hong Kong raadt mensen al af om naar het land te reizen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen