Nieuws1 sep '15 14:07Aangepast op 1 sep '15 14:41

Hoofdverdachte bomaanslag Bangkok opgepakt

Auteur: BNR Webredactie

De hoofdverdachte van de bloedige bomaanslag van 17 augustus in het centrum van de Thaise hoofdstad Bangkok is opgepakt. Dat heeft de Thaise premier dinsdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP.

Foto: ANP
Foto: ANP

Het zou gaan om een buitenlandse man. Volgens de Thaise televisie is het een man met een Chinees paspoort, maar die informatie is door premier Prayuth Chan-ocha nog niet bevestigd.

De verdachte werd gearresteerd in de provincie Sa Kaeo, ten oosten van Bangkok, bij de grens met Cambodja. Eerder werden een Thaise vrouw en een man met een vals Turks paspoort in verband met de aanslag aangehouden.

Geruchten
De verdachte is teruggebracht naar Bangkok en is daar verhoord. Er gingen maandag al geruchten over een nieuwe aanhouding, die worden nu dus door de premier bevestigd. Op de televisie zijn al beelden van de man verschenen. Het gaat om een dunne man met zonnebril, een baseballpet en een snor. In Bangkok wordt opgelucht gereageerd op de aanhouding. 

Bij de aanslag kwamen twintig mensen om het leven en raakten ruim 130 anderen gewond. Er werden nog twee bommen gevonden, maar die werden onschadelijk gemaakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen