Nieuws12 nov '14 10:48

VVD geeft concurrentie munitie

Auteur: BNR Webredactie

De belasting dreigt een hoofdpijndossier te worden voor de VVD. Komend voorjaar gaan allemaal maatregelen in die slecht uitpakken voor de liberalen. En de grootste concurrenten van de VVD weten daar goed gebruik van te maken.

Foto: ANP
Foto: ANP

Belastingverhoging, nivelleringen en verschillende fouten bedreigen de VVD. Al deze punten geven de concurrenten van de VVD genoeg munitie om hard terug te slaan tijdens de komende verkiezingen.

Ook komt de plotselinge naheffing op de belasting niet echt op een ideaal tijdstip. "Ik heb gezegd dat het ontzettend vervelend is dat dit gebeurd is", zegt Helma Neppérus van de VVD. "Voor de desbetreffende groep is het natuurlijk hartstikke vervelend, maar dit is nou eenmaal zo besloten. Ik kan geen gat in de begroting schieten, hoe vervelend ik het ook vind."

Wouter Koolmees van D66 liet ook weten dat hij de manier waarop de VVD met de bijtelling voor leaserijders omging maar vaag vindt. "Ik snap niet dat de groene auto’s nu gestimuleerd worden, maar de aanschafbelasting van de andere auto’s wordt verhoogd. Twee weken terug trok de VVD hier nog een heel grote broek over aan, maar nu nemen jullie het voorstel over", aldus Koolmees.

Gerelateerde artikelen