Nieuws4 nov '14 06:40

Wiebes gaat misbruik plug-in hybrides aanpakken

Auteur: Bram van Dijk

Plugt-ie of plugt-ie niet? Staatssecretaris Wiebes gaat leaserijders die misbruik maken van de voordelen van elektrisch rijden aanpakken.

Hij wil onderzoeken of mensen die een plug-in hybride auto leasen die wagen ook echt elektrisch opladen. En dus niet de tank aan de pomp gewoon volgooien met benzine.

Dat zei Wiebes na het debat met de Kamer over de nieuwe bijtellingsregels voor lease-wagens tegen verslaggever Laurens Boven. "Ik hoorde vorige week bij verschillende Kamerleden wat bezorgheid of zelfs ergernis over een groep hybriderijders die sterk fiscaal wordt gesubsidieerd eigenlijk niet zoveel inplugt. Men is er bang voor dat door veel van die automobilisten vooral conventioneel getankt wordt en niet elektrisch wordt gereden."

Neuzen in tankgegevens
Wiebes gaat leasemaatschappijen vragen om gegevens met hem te delen. "En dan gewoon eens met partijen uit het veld filosoferen wat je er aan zou kunnen doen. Denk nou niet meteen aan ingewikkelde wetgevingstoestanden, maar laten we eerst eens even kijken en onderzoeken."

Het belastingplan over leaserijden moet voor 31 december door de beide Kamers. Het onderzoek naar de plug-ins volgt begin volgend jaar.

Gerelateerde artikelen