Nieuws5 mrt '15 11:02Aangepast op 5 mrt '15 16:47

Teeven wil zich niet verdedigen in zaak Cees H.

Auteur: Bram van Dijk

Staatssecretaris Teeven gaat niet in op de nieuwe details van de deal die hij als officier van justitie sloot met drugsbaron Cees H.

Foto: ANP
Foto: ANP

"Ik verwijs naar de reactie van de minister", zei staatssecretaris Teeven op elk mogelijke vraag die hem gesteld werd. Want, in een spaarzame aanvulling: "De minister is politiek verantwoordelijk voor deze zaak."

En dus gaat hij niet in op welke inhoudelijk vraagstuk dan ook. "Mensen mogen van alles een beetje brabbelen over waar ze geen verstand van hebben, maar ik moet het doen met de reactie van de minister."

Volgens het tv-programma Nieuwsuur heeft de minister de Tweede Kamer verkeerd geïnformeerd over de hoogte van het bedrag. Ook zijn er wel degelijk documenten aanwezig, in tegenstelling tot wat Opstelten eerder beweerde.

Schimmig
Teeven vindt niet dat het schimmig wordt op deze manier. "Je moet de verantwoordelijkheden goed scheiden. Twintig jaar geleden was ik in dienst van het Openbaar Ministerie. Dat ben ik 16 jaar geweest. En daar is deze en vorige minister politiek verantwoordelijk voor."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen