Nieuws20 jan '15 14:32

Corruptieverdachte Van Rey wil Teeven en Opstelten horen

Auteur: BNR Webredactie

De van corruptie verdachte Roermondse politicus Jos van Rey wil staatssecretaris Teeven en Ivo Opstelten (beiden Veiligheid en Justitie) laten getuigen.

Van Rey. Foto: ANP
Van Rey. Foto: ANP

Dat bleek tijdens de regiezitting voor de rechtbank in Rotterdam.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zeven beschuldigingen tegen de 69-jarige Van Rey geformuleerd. Het gaat om omkoping, verkiezingsfraude en witwassen. Zo heeft hij zich voor ruim 97.000 euro laten omkopen door zijn vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol, vermoedt het OM.

Ook zou Van Rey stemmen hebben geronseld voor verkiezingen en zijn VVD-partijgenoot Ricardo Offermanns vertrouwelijke informatie hebben verstrekt. Dit om hem te helpen bij zijn sollicitatie naar het burgemeesterschap van Roermond.

Teeven
Van Rey wil de bewindslieden laten ondervragen over een telefoongesprek dat Van Rey en Teeven hebben gevoerd over een burgemeestersbenoeming in Roermond. De opname daarvan zou door een toevallige storing verloren zijn gegaan. Van Rey en zijn advocate betwijfelen die lezing, hoewel een onderzoek hierover nog niet is afgerond.

Ook wil de verdediging van de oud-senator van de VVD onder anderen oud-minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies en Herman Bolhaar, baas van het Openbaar Ministerie, in het getuigenbankje. Van Bolhaar willen Van Rey en zijn advocate Gitte Stevens weten wat 'zijn rol en die van zijn politieke contacten is geweest in dit hele proces'.

Van Rey was zelf niet aanwezig bij de zitting. Stevens zei dat er geen sprake meer kan zijn van een eerlijk proces tegen Van Rey, omdat door lekken naar de media karaktermoord op hem is gepleegd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen