Nieuws20 jul '15 16:26Aangepast op 20 jul '15 17:20

'Acties pakketbezorgers PostNL gaan te ver'

Auteur: Didi Levison

De pakketbezorgers van PostNL mogen geen blokkade-acties uitvoeren om betere financiële afspraken af te dwingen. Dat heeft de rechter in Utrecht zojuist bepaald.

Foto: ANP
Foto: ANP

De afgelopen vijf dagen hebben zelfstandige pakketbezorgers van PostNL hun werk neergelegd uit onvrede over een akkoord tussen de vakbond en hun opdrachtgever. Dit weekeinde spande PostNL een kort geding aan tegen de actievoerende postbezorgers, nadat actieleiders hadden opgeroepen om pakketdepots te blokkeren. Dat ging PostNL te ver, geeft woordvoerder Herbert Brinkman aan. "Het is allemaal vrij acuut waardoor we pakketten nu niet bij de klant krijgen."
 

Individuele gesprekken
Volgens het postbedrijf zijn individuele gesprekken met de pakketbezorgers de sleutel om uit het conflict te komen. “We gaan met alle pakketbezorgers in gesprek om te bekijken wat voor hen het beste is: in dienst bij PostNL of verder als ondernemer”, vertelt Brinkman.  

Uitspraak
PostNL probeert vandaag een inhaalslag te maken met de postpakketten die afgelopen dagen door de acties nog niet bezorgd zijn. Om 17.00 uur doet de rechter een uitspraak over de kwestie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen