Nieuws26 mei '15 16:36

PAPER: selectiesite en magazine ineen

Auteur: Marjan van den Berg

PAPER is de net gelanceerde beste-verhalen-van-de-dag-app van de Persgroep. Zijn ze niet wat laat? Nee, zegt bedenker en hoofdredacteur Barbara van Beukering, want PAPER is anders dan Blendle of NRC Q.

Barbara van Beukering. Foto: ANP
Barbara van Beukering. Foto: ANP

Na ruim zeven jaar besloot Barbara van Beukering haar functie als hoofdredacteur bij het Parool op te geven en zich geheel op haar idee PAPER te focussen. “Ik had het idee hiervoor bedacht en ik dacht ‘Ik geloof zo heilig in dit concept’. Niet in de laatste plaats omdat ik het zelf heel erg mis in mijn leven: een digitaal medium dat voor mij zo selecteert dat ik met weinig tijd toch altijd op de hoogte ben.”

Van Beukering benadrukt dat PAPER anders is dan de rest. “Wij zijn het eerste medium dat op deze manier journalistiek bedrijft. Wij zijn namelijk niet een bundeling verhalen”, legt Van Beukering uit. “PAPER is een nieuwe titel. Dat is gewoon een magazine van a tot z. We kiezen inderdaad sommige verhalen uit de kranten, maar we maken ook heel veel zelf.”

 

Krant en magazine
PAPER houdt het midden tussen een krant en een magazine, zegt van Beukering. “Het opent altijd met het nieuws van de dag: vandaag de Surinaamse verkiezingen, het pgb en de beursgang van ABN Amro, maar we hebben ook grote interviews, een recept en columns en de laatste roddel van de dag.”

En zo krijg je volgens Van Beukering een nieuwsmedium “voor iedereen die weinig tijd heeft en die heel graag van alles op de hoogte wil zijn”.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen