Nieuws5 apr '12 07:26Aangepast op 5 apr '12 18:28

Wit poeder in hotelkamer Whitney Houston

Auteur: Thijs Baas

In de badkamer waar in februari Whitney Houston dood werd aangetroffen is wit poeder aangetroffen. Daarnaast vonden rechercheurs een opgerold papiertje, een kleine lepel en een spiegel.

Deze voorwerpen worden doorgaans gebruikt als hulpmiddel van cocaïnegebruikers, meldt het woensdag gepubliceerde rapport van de lijkschouwer. Whitney Houston overleed op 48-jarige leeftijd. Ze verdronk in het bad van haar hotel in Beverly Hills, waar een assistent haar op 11 februari vond met haar gezicht naar beneden in de badkuip.

Ongeluk
Volgens het rapport was haar dood een ongeluk, maar mogelijk werd een mengeling van drugs, medicijnen en alcohol haar fataal. De lijkschouwerkan dat niet met zekerheid zeggen. Het is nog niet bevestigd of het witte poeder inderdaad cocaïne was.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Houston aan hartproblemen leed en jarenlang cocaïne had gebruikt. De lijkschouwer concludeerde dat laatste op basis van haar geperforeerde neus. Beide factoren zouden hebben bijgedragen aan haar verdrinking.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen