Programma5 apr '12 18:11

Bierbuik komt niet door bier

Auteur: Bart Tuinman

Wie van zijn bierbuikje af wil, moet het niet zoeken in minder bierdrinken. Uit onderzoek blijkt dat bier niet de reden van een bierbuik is.

Het blijkt allemaal uit een onderzoek van Duitse en Zweedse onderzoekers, meldt HLN.be. Vier jaar lang werden 20.000 proefpersonen geanalyseerd en werd het gewicht en de heup- en middelomtrek van de personen genoteeerd.

Buikje
Naast die meting werd gevraagd hoeveel zij dagelijks dronken en specifiek hoeveel bier zij dronken. Er werden verschillende categoriën voor bierconsumptie gemaakt, van zeer licht tot zwaar. Voor vrouwen werd gemiddeld gezien als 250 ml per dag en voor mannen was dat 500 ml tot 1000 ml. In het onderzoek telde een buik als bierbuik als de onderbuik uitpuilt rond de middel en groot is in vergelijking met de heupomtrek en de lichaamslengte.

Overgewicht
Uit het onderzoek concluderen de wetenschappers dat de algemene overtuiging dat bier voor het effect zorgt niet waar is. "Bierconsumptie zorgt wel voor een verhoging van de middelomtrek, maar dat is veeleer gelinkt aan algemeen overgewicht", schreven ze in het European Journal of Clinical Nutrition.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen