Nieuws30 dec '14 07:18Aangepast op 30 dec '14 11:18

Lichamen en wrakstukken AirAsia-toestel gevonden

Auteur: BNR Webredactie

Bij de zoektocht naar het vermiste vliegtuig van AirAsia zijn in zee lichamen en wrakstukken gevonden. De directeur van de vliegmaatschappij heeft familieleden van de inzittenden gecondoleerd.

Indonesische reddingswerkers hebben de lichamen geborgen van veertig inzittenden van het AirAsia-vliegtuig dat zondag in de zee tussen de eilanden Sumatra en Borneo is neergestort. Dat meldt de Indonesische marine.

De lichamen zijn gezien bij wrakstukken die in zee drijven tussen de eilanden Sumatra en Borneo. Indonesische media lieten op televisie beelden zien van twee grote objecten met oranje, witte en grijze stukken. Ook zijn er foto's gemaakt waarop dingen te zien zijn die lijken op reddingsvesten, een noodglijbaan en een vliegtuigdeur.

Het Indonesische ministerie van Transport bevestigt dat de voorwerpen wrakstukken zijn van het vermiste toestel. "Het is bevestigd dat het wrakstukken zijn van een rood-wit vliegtuig'', zei een hoge ambtenaar van het ministerie volgens de krant Jakarta Post.

Condoleances
De directeur van AirAsia, Tony Fernandes, heeft via Twitter zijn condoleances overgebracht aan familieleden van de inzittenden. "Mijn hart is gevuld met droefheid voor alle families van QZ8501. Namens AirAsia mijn condoleances voor iedereen. Woorden kunnen niet uitdrukken hoe erg ik het vind'', twitterde Fernandes.

Aan boord van het vliegtuig, dat van Surabaya in het oosten van het Indonesische eiland Java op weg was naar Singapore, waren 162 mensen, voornamelijk Indonesiërs. Het was zondagochtend opgestegen en verdween van de radar toen het slecht weer was. De piloot had net daarvoor van de verkeersleiding toestemming gevraagd om hoger te mogen vliegen om wolken te ontwijken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen