Nieuws30 sep '15 13:47Aangepast op 30 sep '15 18:16

Nieuwe CEO Ralph Lauren moet modemerk uit rode cijfers helpen

Auteur: Didi Levison

De wereldberoemde mode-ontwerper Ralph Lauren stopt als topman van zijn eigen bedrijf en gaat verder als creatief directeur. Een opmerkelijke stap want het gaat momenteel niet zo goed met zijn concern.

Ondanks vele bewonderaars legt Ralph Lauren zijn bestuurlijke taken binnen zijn eigen bedrijf neer. Hij geeft het stokje door aan de Zweedse CEO Stefan Larsson, oud-topman van H&M en Gap, die het bedrijf weer terug op het oude niveau moet brengen.

Nynke Wynia, modekenner en eigenaar At Your Service Amsterdam: “Ralph Lauren gaan we herinneren als een man van ongekende klasse. Hij heeft durven dromen en zijn dromen waargemaakt. Het is een voorbeeld voor ondernemers uit elk vak en niet alleen de mode.”

In zijn hoogtijdagen halverwege de jaren negentig had Lauren wereldwijd 155 winkels met 3000 werknemers en verkocht hij voor ruim 5 miljard dollar aan fashion. Nu gaat het minder goed met het modehuis, de inkomsten lopen terug en het aandeel is dit jaar bijna gehalveerd.

Wynia: “Stefan Larsson heeft in zijn voormalige functie als CEO van H&M en Gap ongekende prestaties geleverd. Dit zal de aandelenmarkt van Ralph Lauren zeker een boost geven. En als er weer geld is zal de rest ook aantrekken.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen