Nieuws25 sep '13 10:57Aangepast op 25 sep '13 16:36

V&D in Haarlem dicht na dreigtweet

Auteur: BNR Webredactie

De politie heeft een verdachte gearresteerd in de zaak rond de dreiging met een aanslag op de V&D.

De politie heeft bevestigd dat er woensdagmiddag een man is opgepakt. Het moet nog blijken of deze persoon ook echt degene is die eerder op de dag dreigde een bloedbad aan te richten bij V&D.

De V&D-vestiging aan de Grote Houtstraat in het centrum van Haarlem werd via Twitter bedreigd met een aanslag. Het warenhuis blijft uit voorzorg gesloten. De straten rond het pand zijn niet afgezet. Dat heeft de politie gezegd.

Uit voorzorg zijn ook twee andere vestigingen van het concern in Haarlem, aan de Rivièradreef en bij La Place Dreefzicht aan de Fonteinlaan, tot nader order gesloten. De politie is ook daar aanwezig. Ze onderzoekt ondertussen wie verantwoordelijk is voor het versturen van de tweets, waarin onder meer staat dat 'er een incident zal plaatsvinden'.

In de tweets wordt verder gemeld dat het zogeheten Prijzencircus deze week een 'dodelijk begin' krijgt en dat er om 11.50 uur een 'bloedpartij' wordt aangericht.

Dreiging serieus genomen
Een woordvoerster van Vroom & Dreesmann zei dat men bij het concern erg geschrokken is van de ontwikkelingen. "Het bedrijf neemt de dreiging zeer serieus, vooral ook in het belang van de medewerkers." Zij wilde niet zeggen of ook andere filialen dan de Haarlemse zijn bedreigd en of al het personeel uit de betrokken vestigingen is geëvacueerd.

Rector Zoë Kwint van het nabijgelegen Stedelijk Gymnasium Haarlem laat BNR weten 'het zekere voor het onzekere te nemen'. "We  houden leerlingen in de grote pauze binnen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen