Nieuws22 sep '15 16:55

'Politie mogelijk aansprakelijk voor dood Linda van der Giesen'

Auteur: Bas van Setten

De politie is mogelijk aansprakelijk voor het overlijden van verpleegster Linda van der Giesen, die voor het ziekenhuis waar ze werkte werd doodgeschoten. Dat vindt Edwin Wangsakrama, de vader van haar zoontje.

ANP
ANP

"In de eerste plaats moet ik u zeggen dat wij eerst onderzoek doen of de politie ook daadwerkelijk aansprakelijk is", zegt Peter Schouten, advocaat van Wangsakrama. "Pas daarna komt er een aanklacht."

 

Geen frivole zaak
Schouten vermoedt wel dat hij iets kan bewijzen. "Ik doe natuurlijk nooit frivole zaken. Steker nog, als advocaat mag ik dat ook niet. De politie heeft toentertijd zelf bekend gemaakt dat er fouten zijn gemaakt. Zij doen intern onderzoek maar Wangsakrama wil graag dat er een onafhankelijk onderzoek komt."

Degene die de trekker overhaalt is natuurlijk de eerste die aansprakelijk is. Maar er is volgens Schouten ook zoiets als een recht op leven in Nederland. "Dat is bij het Europese verdrag voor de rechten van de mens beschermt. En er is natuurlijk ook zoiets als deugdelijk handelen en zorgen dat je burgers kunt beschermen."

Wangsakrama hoopt uiteindelijk dat de schade die is ontstaan wordt vergoed. "Het is zo dat het vierjarige zoontje van Linda zeventien jaar lang zonder het inkomen van zijn moeder moet opgroeien. Daarnaast mist hij allerlei mooie momenten in het leven", zegt Schouten.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen