Nieuws23 okt '14 10:16Aangepast op 23 okt '14 11:59

Bussemaker: 'Vrijgekomen geld leenstelsel moet naar meer contacturen docent'

Auteur: BNR Webredactie

Het geld wat er vrijkomt door de invoering van het nieuwe leenstelsel, moet vooral gaan naar meer contacturen voor docenten en leerlingen, laat Jet Bussemaker weten tegen BNR. Er moet voldoende ruimte blijven voor terugkoppeling en begeleiding.

Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, staat nog steeds volledig achter het nieuwe leenstelsel. Op 14 november is er een landelijke demonstratie tegen de invoering van het sociaal leenstelsel. Het grootste pijnpunt is het verdwijnen van de basisbeurs.

"Ik praat veel met studenten en weet dat ze vooral dat onderdeel vervelend vinden, maar ze krijgen er veel voor terug. We gaan heel veel doen aan kwaliteitsverbetering en professionalisering van het onderwijs. Ook krijgen studenten meer zeggenschap en behouden ze hun ov-kaart."

Eén van de eerste dingen waar het geld wat vrijkomt naar toe zal gaan is het zorgen voor voldoende docenten en contacturen. "Studenten laten weten dat ze die ruimte voor terugkoppeling echt nodig hebben. Ook willen ze werken in kleinere groepen en moet er meer uitdaging komen in de opleidingen. Dat zijn allemaal dingen waar dat vrijgekomen geld voor kan zorgen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen