Nieuws30 mrt '15 15:36

‘Straks mag je lekker lang zitten’

Auteur: Marjan van den Berg

BNR-verslaggever Harmen van der Veen had bij de koffiebar van de Amsterdamse rechtbank, in de bunker in Osdorp, een wat verwarrende conversatie met Stefan S., medeverdachte in de liquidatiezaak in de Staatsliedenbuurt.

De bunker in Amsterdam-Osdorp
De bunker in Amsterdam-Osdorp

Vandaag sprak het OM voor de Amsterdamse rechtbank de strafeisen uit tegen de verdachten van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt. Tijdens een koffiepauze raakte BNR-verslaggever Harmen van der Veen vanochtend in gesprek met medeverdachte Stefan S.

“Die stond net achter mij koffie te drinken in de koffiebar hier, want hij is op vrije voeten”, zegt Van der Veen. “En over zijn voeten gesproken: hij loopt mank. Dus ik zei: ‘Dat gaat niet zo best, dat staan’. Toen zei hij: ‘Nee, er was net een advocaat op gaan staan en ik heb pijn in mijn voeten’. Toen zei ik: ‘Nou, straks mag je lekker lang zitten’. Maar ik bedoelde gewoon: tijdens het requisitoir, hè? Hij dacht dat ik een geintje maakte, dat hij in de bak moest.”

Het liep goed af. Van der Veen: “Nou ja, een knipoog en we zijn als goeie vrienden uit elkaar gegaan.”

Het ziet er overigens naar uit dat Stefan S. niet de gevangenis in hoeft. Voor hem vroeg het Openbaar Ministerie vanmiddag vrijspraak. Het OM gaat er niet van uit dat hij bij de liquidaties betrokken was. Twee andere verdachten hoorden allebei levenslang tegen zich eisen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen