Nieuws30 mrt '15 14:32Aangepast op 30 mrt '15 18:40

Eis levenslang tegen twee verdachten liquidaties Staatsliedenbuurt

Auteur: BNR Webredactie

Het OM eist levenslang tegen twee verdachten van de dubbele liquidatie, eind december 2012, in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt.

De twee, 'Popeye' B. (34) en Adil 'Kinker' A. (26), worden beschuldigd van moord en poging tot moord. Het OM vindt niet dat Anouar B. en Adil A. ooit nog op vrije voeten moeten komen, vanwege het nietsontziende geweld dat is gebruikt waarbij ook onschuldige slachtoffers hadden kunnen vallen.

Het Openbaar Ministerie benadrukt de "kille en berekenende wijze'' waarop de liquidaties zijn gepleegd. "Ze moesten letterlijk rennen voor hun leven'', zei de aanklager over de slachtoffers.

Youssef Lkhorf (28) en Saïd el Yazidi (21) kwamen om het leven. Het belangrijkste doelwit was waarschijnlijk de crimineel Benaouf A. Hij werd beschoten, maar wist te ontsnappen. Tijdens hun vlucht schoten de daders ook nog met een kalasjnikov op twee motoragenten.

De twee hoofdverdachten ontkennen schuldig te zijn.

Het OM heeft vrijspraak gevraagd voor medeverdachte Stefan S. (45). Het OM vermoedt dat hij een faciliterende rol heeft gehad, maar of hij bij de liquidaties zelf betrokken is, wordt betwijfeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen