Nieuws11 sep '14 10:37Aangepast op 11 sep '14 11:23

''Werk, werk, werk' beetje paradoxaal advies'

Auteur: Marjan van den Berg

De overheid wil burn-out tegengaan, maar doet soms eerder het omgekeerde. Dat constateert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), dat onderzoek deed naar burn-out bij werknemers.

Volgens het SCP heeft ongeveer 1 op de 8 werknemers last van burn-outklachten. “Dan hebben we het over extreme vermoeidheid”, zegt onderzoeker Patricia van Echtelt. “Mensen voelen zich opgebrand door het werk, zijn al uitgeput als ze ’s ochtends opstaan en de werkdag voor hen ligt.”

Uit het onderzoek van het SCP blijkt dat mensen met een burn-out niet alleen langduriger verzuimen, maar ook relatief vaak helemaal stoppen met werken. Van de mensen met gevoelens van emotionele uitputting is na twee jaar 4,1 procent gestopt, tegenover 2,3 procent van de mensen zónder emotionele uitputting. De meeste ‘stoppers’ met een burn-out belanden in de ww, bijstand, ziektewet, prepensioen of WIA.

Werk, werk, werk
Volgens Van Echtelt is burn-out een gezamenlijk probleem van werknemer, werkgever en overheid. De overheid voert beleid om de arbeidsbelasting aan te pakken, maar werkt dit beleid soms ook weer tegen. “De overheid wil immers dat mensen steeds meer gaan werken. Iedereen moet meedoen in de samenleving. Burgers krijgen meer eigen verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld om te zorgen voor hun naasten, de buren. Maar goed, er zit maar 24 uur in een dag en niet alles kan. Dus het credo ‘werk, werk, werk’ lijkt een klein beetje een paradoxaal advies voor mensen die proberen hun burn-outklachten te verminderen.”

Werknemers moeten uiteraard proberen te voorkomen dat ze klachten krijgen, maar dat doen zij niet altijd, zegt de onderzoekster. “Werknemers zijn niet altijd rationeel in de keuzes die zij maken.” Zo willen ze vaak wel minder uren gaan werken, maar komt daar niet altijd iets van terecht.

Werkgevers op hun beurt moeten burn-out in een vroeg stadium leren herkennen, zegt Van Echtelt. “En niet als iemand al langdurig uit het arbeidsproces is.”

Het Nieuwe Werken
Het SCP constateert ook dat werknemers die de mogelijkheid krijgen om te ‘telewerken’ (Het Nieuwe Werken) minder last hebben van emotionele uitputting en enthousiaster zijn over hun werk. Bij Het Nieuwe Werken worden mensen niet beoordeeld op hun aanwezigheid, maar op basis van resultaatafspraken. In de praktijk betekent Het Nieuwe Werken minder reistijd, meer flexibiliteit en autonomie, en minder vaak gestoord worden door collega’s.

Gerelateerde artikelen