Nieuws11 nov '14 10:54

OnLive komt met streamingsdienst voor games

Auteur: BNR Webredactie

Vanaf vandaag is in Nederland de streamingsdienst OnLive beschikbaar. Via die dienst kunnen computerspellen voor een vast bedrag per maand gespeeld worden. Het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding.

Wat Spotify doet voor muziek en Netflix voor film en televisie, doet OnLive nu voor games. Een enorme catalogus aan spellen, die je voor een vast bedrag per maand kunt spelen zonder dat je een krachtige computer hoeft te hebben. De dienst draait namelijk in de cloud.

Michiel Verheijdt, van uitgeverij ReShift, legt op BNR uit hoe OnLive precies werkt. "Op een server wordt de game afgespeeld en via streaming naar het scherm van de gebruiker gezet. De games zijn 2 tot 3 jaar oud, dus voor de echte hardcore gamer niet heel erg interessant. Meer voor iemand die niet zozeer op zoek is naar het nieuwste, maar gewoon even wil gamen."

OnLive is al een tijdje actief in het buitenland, maar zit nog in de beginfase. "Ik denk wel dat er toekomst in zit, want de vraag naar dit soort diensten wordt steeds groter. Als de techniek en het aanbod beter worden dan zal de populariteit vanzelf toenemen."

Nadelen
Omdat de streamingdienst nog niet zo oud is zijn er op dit moment wel nog redelijk wat nadelen. Zo zit er bijvoorbeeld een kleine vertraging in de stream. Dit kan betekenen dat als de gebruiker een toets indrukt het even zal duren voordat het gewenste effect in de game te zien is.

 

Gerelateerde artikelen