BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich: "De STER beroept zich op het eigen reglement, waarin staat dat partijen mogen worden geweigerd als deze schade toebrengen aan de STER of de Publieke Omroep. Het kan niet zo zijn dat een publieke organisatie, waar we allemaal aan meebetalen, partijen buitensluit. Ik denk dat het verstandig is dit eens goed uit te pluizen. Naar mijn mening is deze opstelling van de STER juridisch niet houdbaar en eigenlijk belachelijk."
Vorig jaar lukte het BNR om onder een andere naam toch reclame te maken op de STER. Na de eerste uitzending werd die spot direct van de zender gehaald. Fröhlich: "Naar aanleiding van de trojan-actie van vorig jaar is de discussie opgestart. Laten we nu maar eens uitzoeken hoe het echt zit." BNR Nieuwsradio zal ook het Commissariaat voor de Media vragen een uitspraak te doen.
2012
De STER kreeg eerder commentaar op het uitsluitingsbeleid voor commerciële omroepen. In 2012 verklaarde toenmalig minister Van Bijsterveld van Media dat ze haar wenkbrauwen optrok vanwege dit beleid. Vanuit de Tweede Kamer waren er veel vragen over de opstelling van de STER. Sjors Fröhlich: "In 2012 heeft het kabinet gezegd erop terug te komen. Dat is nog niet gebeurd, ik ben benieuwd."
NPO-reclame
BNR Nieuwsradio geeft overigens volop ruimte aan programma’s en omroepverenigingen van de Publieke Omroep om reclame te maken. Zo waren de afgelopen tijd onder meer spots te horen voor de VARAgids en de tv-series De Fractie en Speeches van de NPO.