Nieuws7 aug '15 12:52Aangepast op 7 aug '15 13:23

Geen verdere politieacties bij voetbalwedstrijden

Auteur: BNR Webredactie

Volgens Han Busker, voorzitter van politiebond NPB, zullen er voorlopig geen politiestakingen meer komen die wedstrijden in de eredivisie treffen, zegt hij op BNR.

Foto: ANP
Foto: ANP

"Er heerst nu een beeld dat ook de tweede ronde van het voetbal niet kan doorgaan, maar dat is absoluut niet aan de orde", zegt Busker. "De komende weken zullen we niet weer met acties komen die het voetbal treffen. We voeren actie voor een goede cao en niet tegen het voetbal."

Lange termijn

Of er helemaal geen acties meer komen die gevolgen voor het voetbal hebben, kan Busker niet garanderen. "Als dit cao-conflict nog een heel jaar gaat slepen, zullen we ook weer bij het voetballen uitkomen. Maar dat is iets voor de lange termijn."

Onfatsoenlijk
Wat dan de vervolgacties zullen zijn, daarover wil Busker zich niet uitlaten: "Elke actie van de politie wordt op dit moment onder een vergrootglas gelegd.” Maar dat ze er komen, is zeker. “Minister Van der Steur heeft nu een heel slecht bod voor een nieuwe cao neergelegd. Het is onfatsoenlijk dat de minister steeds zegt dat er een loonsverhoging van 5 procent ligt, maar daarbij onvermeld laat dat 2,5 procent daarvan door de politie zelf wordt betaald. Daarbij levert de politie bij het huidige voorstel 15 procent pensioen in. Daarmee kunnen we niet akkoord gaan.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen