Nieuws26 aug '15 15:41

Gemeente Gilze en Rijen akkoord met extra aanmeldingscentrum asielzoekers

Auteur: Karlijn Meinders

De Brabantse gemeente Gilze en Rijen is bereid een extra aanmeldingscentrum voor asielzoekers in te richten. Als het maximum aantal vluchtelingen in de gemeente maar niet boven de 1200 komt.

Foto: ANP
Foto: ANP (ANP)

Op dit moment zorgt de grote stroom asielzoekers voor problemen in Ter Apel, waar nu nog het enige ontvangstcentrum van Nederland zit. Daar wil de gemeente Gilze en Rijen wat aan doen. Maar dan moeten er wel afspraken komen, zegt Johan Manders, gemeenteraadslid voor Gemeentebelangen in Gilze en Rijen.

"We hebben eerder al in de raad gezegd dat zo'n aanmeldcentrum hier zeker mogelijk is, maar wel met een maximale capaciteit van 1200 mensen. Er werd al snel gevraagd of dat er ook meer konden zijn, maar dat is wat ons betreft niet mogelijk."

Oppositiepartij VVD heeft al laten weten dat zij zich zorgen maken over de leefbaarheid in deze kleine gemeente, maar die zorg deelt Manders niet. "Er is een vergelijkbare situatie in Ter Apel en daar gaat het goed. We willen daar ook zeker met de burgemeester gaan kijken om te ervaren hoe het daar wordt aangepakt. Maar ik maak me geen zorgen over de leefbaarheid hier."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen