Nieuws11 mrt '15 18:11Aangepast op 11 mrt '15 18:47

Bruggink stapt op bij de Rabobank

Auteur: Bram van Dijk

Het gezicht van de Rabobank, Bert Bruggink, stapt eind dit jaar op bij de Rabobank. De financieel bestuurder is het niet eens met het splitsen van zijn functie.

De Rabobank voegt de functie Chief Risk Officer toe aan het raad van bestuur. Hiermee wordt de bestaande functie van Chief Financial & Risk Officer gesplitst. Dat is de functie van Bruggink.

"Bert Bruggink heeft besloten om terug te treden bij de splitsing van de functie, maar zal de gecombineerde taken blijven vervullen totdat voor beide nieuwe functies geschikte kandidaten zijn gevonden en benoemd. Hij zal zijn derde en laatste termijn als lid van de raad van bestuur dus niet geheel uitdienen." Aldus de Rabobank in een persbericht.

'Natuurlijk moment'
In hetzelfde persbericht reageert Bruggink. "Dit is voor mij een natuurlijk moment om mijn terugtreden aan te kondigen, zodat de bank de zoektocht naar kandidaten kan starten. Ik zal zorgen voor een zorgvuldige overdracht van mijn taken en inwerking van mijn opvolgers."

Na de splitsing zal Bruggink aanblijven als adviseur van de raad van bestuur.

Verrassing
Pieter Lalkens volgt voor het Financieele Dagblad de bankensector. De splitsing hing volgens hem al langer in de lucht. Maar hij is verrast door het moment.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen