Nieuws20 aug '14 11:04

Gemeente Amsterdam wacht nog op 2,1 miljoen

Auteur: BNR Webredactie

Een aantal arme Amsterdammers wil de gemeente het geld niet terug betalen dat ze eind vorig jaar per ongeluk hebben ontvangen.

De Dienst Belastingen van de gemeente Amsterdam heeft ruim 2,1 miljoen euro nog niet teruggekregen van de per ongeluk teveel overgemaakte woonkostenbijdrage aan arme Amsterdammers. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders vandaag aan de gemeenteraad.

Eind 2013 maakte de gemeente in totaal ruim 188 miljoen over in plaats van 1,88 miljoen. Ruim 9000 minima in de stad zagen ineens enorme bedragen verschijnen op hun bankafschrift. Een klein deel van hen weigert het teveel ontvangen bedrag terug te betalen.

Gerechtelijke procedures
Op 30 juni had de belastingdienst ruim 186,2 miljoen euro terug. In 202 gevallen, 82 procent van de openstaande schuld, lopen nog gerechtelijke procedures, voornamelijk omdat betalingsregelingen niet worden nageleefd. De rechter bepaalde in 59 gevallen dat de totale schuld moet worden terugbetaald. In vier gevallen loopt nog een beroep en over 143 gevallen moet de rechter zich nog buigen.

De hele operatie om het geld terug te krijgen, kost de gemeente naar schatting 300.000 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen