Nieuws24 feb '15 18:21Aangepast op 25 feb '15 08:33

Lezen tot je een ons weegt met Bliyoo

Auteur: Didi Levison

Met één account alles lezen wat er te lezen valt in Nederland. Bruna wil dit realiseren met 'Bliyoo': een soort Spotify, maar dan voor tijdschriften.

Na Blendle komt nu Bliyoo. Een online boekenwinkel van Bruna waarbij lezers e-boeken en zelfs tijdschriften, of e-magazines, kunnen downloaden. Bruna's ambitie is om alle boeken en tijdschriften uit de Nederlandse boekwinkels online aan te bieden via Bliyoo.

Om de behoefte aan een dergelijke dienst te testen ging Bruna op zoek naar 50 proefpersonen, maar inmiddels blijkt de belangstelling met 1750 al veel groter dan verwacht.

BNR sprak met Fred Zeegers, algemeen directeur van Bruna. "We gaan stap voor stap alle boeken en tijdschriften toevoegen. Te beginnen met de top 100 best gelezen boeken van Bruna."

Over de vraag of Bliyoo wel toegang krijgt tot alle bronnen maakt Zeegers zicht geen zorgen: "Bruna heeft hele nauwe banden met uitgevers. En de uitgevers staan dichtbij de schrijvers. Uiteindelijk is het voor iedere partij een mooi verdienmodel."

Aanmelden als proefabonnee kan nog tot woensdag 25 februari 22.00 uur via bliyoo@bruna.nl.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen