Nieuws27 okt '14 11:00

NYT en Bild investeren in Blendle dankzij 'alles-of-niets-strategie'

Auteur: BNR Webredactie

De digitale kiosk Blendle heeft drie miljoen euro aan investeringen van de uitgevers van de New York Times en het Duitse Bild binnengehaald. In ruil daarvoor krijgen de uitgevers 23 procent van de aandelen, laat oprichter Blankesteijn weten.

Blendle biedt sinds een half jaar online losse artikelen van bijna alle Nederlandse kranten en tijdschriften aan. Marten Blankesteijn, samen met Alexander Klöpping oprichter, heeft een korte nacht achter de rug.

Augustus failliet
Op deze internationale investeringsronde heeft Blendle van tevoren ingezet. "Wij hebben gekozen voor een soort alles-of-niets-strategie. We zijn veel meer geld uit gaan geven dan dat we ooit konden verdienen in Nederland. We wilden gewoon laten zien dat als je het echt goed doet, dat het dan ook werkt. Dat was een gokje, want als het niet heel goed was geweest, dan waren we in augustus al failliet geweest."

Daar is nu zeker geen sprake meer van. "We hebben internationaal interesse gekregen van de twee belangrijkste bedrijven wereldwijd als het gaat om kranten en tijdschriften." Concurrentie van gelijkwaardige diensten heeft Blendle vrijwel niet. "Je kan ook nergens het kunstje afkijken dus we proberen alles zelf te leren. En dat is ook de reden dat wat wij de twee tofste bedrijven wereldwijd vinden, voor ons hebben gekozen."

Uitbreiden
Blendle gaat de investering gebruiken om uit te breiden naar andere landen. Het is niet zeker dat dit Amerika en Duitsland worden. "We krijgen de laatste tijd veel vraag van uitgevers. Zij zien dat het niks kost en wel iets oplevert, dat is vrij schaars in die branche. We kijken nu: in welk land kunnen we het makkelijkst met meer dan de helft van de kranten en tijdschriften een nieuwe versie lanceren?"


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen