Nieuws21 sep '15 11:21

Verstappen gooit hoge ogen

Auteur: Bas van Setten

Hij leek kansloos, maar Max Verstappen knokte zich terug uit de laatste positie in de Grand Prix van Singapore. Een lange inhaalrace leverde hem uiteindelijk een achtste plek op. Sebastian Vettel van Ferrari won de race.

ANP
ANP

"De Grand Prix van Singapore gaat misschien wel de geschiedenis in als de race waarin Verstappen definitief doorbrak", zegt Mark Koense, hoofdredacteur van RTL GP Magazine. De race begon teleurstellend. Zijn auto startte niet en moest door monteurs aan de praat worden gekregen. "Dan rij je eigenlijk een verloren wedstrijd."

"Vervolgens verwacht je van een zeventienjarige jongen dat hij, in het donker op een stratencircuit waar geen ruimte is, gefrustreerd raakt en fouten maakt. Dit deed hij niet. Hij reed werkelijk een fenomenale, foutloze wedstrijd die twee uur duurde, de langste race die hij ooit heeft gereden", zegt Koense.

 

Negeren
Toen Verstappen eenmaal op de achtste plek reed, negeerde hij de opdracht om zijn teamgenoot Carlos Sainz voorbij te laten gaan. Koense: “Waar hij met zijn achtste plaats punten heeft gescoord, heeft hij met deze actie zijn reputatie in marmer gegoten. Het team van Verstappen was in de veronderstelling dat Sainz sneller was, omdat zijn banden nieuwer waren. Uiteindelijk gaven ze toe verbaasd te zijn over hoe hard Verstappen heef gereden en hebben ze hem volledig gelijk gegeven."

"Verstappen heeft dus zijn eigen gelijk bewezen en dat is het karakter van de kampioenen van weleer. Die lieten zich niks vertellen, ook niet op jonge leeftijd. Verstappen heeft niet alleen punten gescoord, maar ook heel veel fans gemaakt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen