Nieuws3 nov '14 08:25Aangepast op 3 nov '14 08:43

'Zorgakkoord levert beloofde miljard besparing niet op'

Auteur: BNR Webredactie

Het zorgakkoord levert niet de beloofde besparing op van 1 miljard euro per jaar. Dat zeggen de huisartsen tegen BNR. In dat akkoord is afgesproken dat huisartsen meer taken van het ziekenhuis moeten overnemen om zo kosten te besparen. Alleen kopen zorgverzekeraars die zorg in de praktijk nog veel te weinig in.

Dat zegt Bram Stegeman, vice-voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging, op BNR. "Wat wij nu zien en lezen in ons meldpunt is dat dat veel minder gebeurt dan je zou verwachten als je die beweging wil maken."

Punt van aandacht en zorg
D66-Kamerlid Pia Dijkstra noemt de vrees van de huisartsen op deze zender ‘een punt van aandacht en zorg’. “Er is een akkoord gesloten met de huisartsen, met de hele zorg, om een grote besparing op te kunnen brengen. Daar hebben ook de verzekeraars hun handtekening onder gezet."

De Kamer heeft geen invloed op de zorgverzekeraars, zegt Dijkstra. "Althans, niet direct. Dat is natuurlijk maar goed ook. Maar wat wel van belang is en waar we wel invloed op hebben, is dat partijen die met elkaar het zorgakkoord hebben gesloten, hun afspraken nakomen. Daar moeten we de minister op aanspreken. En dat zal ik dan ook doen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen