Nieuws13 jul '15 16:57

Gijzelnemers Primark nog steeds op de vlucht

Auteur: BNR Webredactie

Vanochtend werden achttien werknemers van de kledingwinkel Primark in Villeneuve-la-Garenne ten noorden van Parijs gegijzeld door drie gijzelnemers. De drie zijn ontsnapt en nog steeds op de vlucht.

De gijzelnemers drongen 's ochtends vroeg met de eerste personeelsleden naar binnen. Volgens BNR-correspondent in Frankrijk Eveline Bijlsma zou minstens een van de gijzelnemers een ex-werknemer zijn. Daarom wisten ze waarschijnlijk ook dat de opbrengst van het afgelopen weekend nog in de kassa's zou zitten. Het zou ze te doen zijn om de inhoud van die kassa's.

Met de recente gebeurtenissen in Frankrijk nog vers in het geheugen, wordt er bij het woord 'gijzeling' al snel gedacht aan een aanslag. "Hier werd al vrij snel duidelijk dat het een overval was. Bij een terroristische aanslag vallen er vaak gelijk al doden. Dat was deze keer niet het geval. Er werd ook niet met dubieuze vlaggen gezwaaid, dus die angst kon gelukkig snel de kop in gedrukt worden", zegt Eveline Bijlsma.

Bij de gijzelactie vielen geen gewonden. Rond 11.00 uur konden de werknemers van Primark worden bevrijd door de politie.

Gerelateerde artikelen