Nieuws30 mrt '15 10:23Aangepast op 30 mrt '15 16:51

IND verdubbelt personeel om toename nareisaanvragen te tackelen

Auteur: BNR Webredactie

De IND zet de komende tijd honderd extra mensen in om het groeiend aantal nareisaanvragen op te vangen.

Foto: ANP
Foto: ANP

Daarmee verdubbelt het totaal aantal IND-medewerkers dat zich met nareisaanvragen bezigdhoudt, meldt hoofddirecteur Rob van Lint van de IND. De dienst meldt in de jaarcijfers dat door de sterke stijging in Nederland nu 12.000 zaken op behandeling wachten. Het extra personeel moet helpen bij het terugdringen van de wachttijden.

Een flink aantal asielzoekers kwam afgelopen tijd uit gebieden waar burgeroorlog heerst. Eerst uit Eritrea en daarna uit Syrië. Van Lint vertelt dat er door een plotselinge toename enige tijd een langere wachttijd was.


 

Nareizen
Gezinsleden kunnen binnen drie maanden nadat vader of moeder hier een vergunning heeft gekregen een aanvraag indienen om ook naar Nederland te komen. Gezien de situatie van achtergebleven gezinsleden, in Syrië of in de vluchtelingenkampen, had de IND ook al veel nareisverzoeken verwacht.

En de instroom van nareizigers heeft natuurlijk ook impact op asielzoekerscentra, zegt Van Lint.


 
 

Honderd man extra
Van Lint verwacht met honderd man erbij genoeg extra handen te hebben. "We hebben de afgelopen tijd het aantal mensen al uitgebreid. Met tweehonderd mensen in totaal moeten we de hoeveelheid aanvragen goed kunnen behandelen." Voor het jaar 2015 verwacht Van Lint een stijging van het aantal asielaanvragen tot 33.000.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen