Nieuws28 apr '15 17:29

Veolia neemt alleen genoegen met nieuwe aanbesteding OV Limburg

Auteur: Thijs Baas

Veolia eist dat de omstreden aansteding van openbaar vervoer in Limburg wordt overgedaan. Als de provincie niet op deze eis ingaat, stapt het vervoerbedrijf naar de rechter. Dit heeft een zegsvrouw van Veolia dinsdagmiddag laten weten. Eerder zei het bedrijf nog te willen afwachten wat de provincie doet.

Foto: Veolia
Foto: Veolia

Het is nu aan de provincie Limburg of de aanbesteding van het openbaar vervoer opnieuw moet worden verleend, vindt minister Dijsselbloem. "Zij moeten beoordelen hoe ze verder willen, maar de kans is groot dat dit consequenties krijgt voor de concessie."

Dijsselbloem noemt de gebeurtenissen rond de aanbesteding volstrekt onacceptabel. "Het is echt een ernstige zaak. Er is in een aanbestedingsprocedure bewust gehengeld naar vertrouwelijke informatie door een medewerker van de concurrent over te nemen. Dat is gewoon echt niet toegestaan en dat is buitengewoon ernstig. Er wordt nu ook gekeken of het echt een structureel probleem is binnen de organisatie en van de cultuur. Er zal ook fors op worden ingegrepen."


De NS zet twee bestuurders van dochter Abellio op non-actief na fraude bij de aanbesteding om het openbaar vervoer in Limburg. Die aanbesteding werd gewonnen, maar dat was wel nadat medewerkers van Abellio vertrouwelijke informatie in handen kregen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen